Tysk

Engelsk

 

Dansk
 

Pandekagehuset

 

Kontrolrapport

 
 

Pandekager over Gudhjem

 

Pandekagemanden Gustav blev født en juleaften. Det var ikke nogen tilfældighed. Han er nemlig en gave til hele Danmarks befolkning – men specielt til dem, der besøger Gudhjem. Han ankom selv til byen i 1994, blev forelsket – altså i byen – og startede sin efterhånden enorme produktion af panderkager med og uden fyld i det skæve hus på Brøddebakken.

 

Til det skæve hus hører også en mindre have i flere etager. Når varmen hærger Gudhjem, bliver pandekagerne bragt udendørs – og når mørket sænker sig tændes lyset i den lille bar – pludselig kommer spillemænd forbi med toner så sprøde, som selve kanten på de berømte pandekager.

 

Der er altid fest dér, hvor Gustav dukker op. Så det er ikke så mærkeligt, at Bornholms smukkeste piger står i kø for at få et sommerjob i Pandekagehuset. Alt kan nemlig ske – og sker – når duften af pandekager breder sig sammen store grin og små fnis. Hos Gustav er vittighederne nemlig lige så flade, som humøret er højt.

 

Som en speciel service til fynboerne oprettede ’Gustav I’ i 2010 Den Fynske Ambassade i selve Pandekagehuset. Flere ikke-fynske turister har siden bekymret spurgt, om de så ikke må komme ind. Det må de godt. Som Pandekagemanden plejer at argumentere: 'Alle har en bedstemor, en grandkusine eller en oldefar, der kommer fra Fyn – så vi er alle fynboere'. Lige som Gustav selv, der er født i Odense og inden Gudhjem gjorde Svendborg og omegn usikker som veritabel trommeslager, kok og restauratør.

 

 

 
Pandekage huset    |    Brøddegade 15    |    3700 Gudhjem, Bornholm    |    Tlf. +45 5648 5517    |    info@pandekagehusetgudhjem.dk
Uptime-IT ApS